22 oktoober 2011

Noorte tööpuuduse vähendamisest ja vabatahtlikkusest

Noori tuleks inspireerida tegema midagi, mida nad varem pole proovinud. Läbi selle saaksid nad ennast tundma õppida ja leiaksid endale sobiva huviala või isegi elukutse. Kõige parem töö on siiski see, mis läheb kokku sinu huvialaga. Nii vähemalt väidetakse. Tänapäeva noored võiksid rohkem korraldada kokkusaamisi ja üritusi, mille kaudu nad õpiksid oma tugevusi ja nõrkusi. Samal ajal nad saavad õppida teistelt inimestelt seda kuidas nemad iseennast inspireerivad ja millega nad tegelevad või kuidas nad on leidnud endale just sobiva töö ükskõik, kas siis suvetöö või siis täiskohaga tööotsa. Enamasti aitaksid just koolipoolt pakutavad huviringid, aga minu arvates on neid liiga vähe või siis noored ei võta vedu. Kool peaks minu arust näitama noorele õpilasele kuidagimoodi teed, mida mööda ta saaks pärast lõpetamist edasi kõndida iseseisvalt. Mina, näiteks, korraldaksin näiteringe arglikele ja nendele inimestele, kes on huvitatud näitlemisest või kes isegi plaanivad minna näitlemist edasi õppima Lavakasse või Viljandisse. Paraku jääb minulgi inspiratsioonist puudu, kuna näiteringid said otsa ja ühest aastast ei piisanud mulle. Koolides võiksid käia näiteks inimesed, kes räägiksid oma põhja käimisest ja siis hiljem jälle tõusnud on ning nüüd head elu elavad(mitte rahalises mõttes). Vana õpetab ikka noort ju, mitte vastupidi. Enamasti saab tänapäeval nüüd kõige parema töö kusagil välismaal ehk tuleks siis luua mingid grupid ja minna koos oma sõpradega kuhugi Rootsi või Suurbritanniasse näiteks vanemaid inimesi aitama või ühiskondlikku tööd teha.

Vabatahtlik töö on nendele, kes soovivad maailma paremaks muuta või siis midagi head teha teistele, kes seda kõige rohkem vajavad. Kui inimesed teevad head ,kasvõi midagi väikest, annab see abi vajajale tunde, et teda märgatakse ning vabatahtlik ei saa midagi muud kui ainult rõõmu tunda selle eest, et ta on teinud midagi väikest aga samas jällegi midagi niivõrd suurt, et seda ei anna kirjeldada. Vabatahtlik töö sobiks kõigile, isegi nendele, kes ei soovi teha seda tööd. Näiteks kui inimene, kes on kitsa rinnaline ning ei saa aru miks seda vaja on, siis tuleks teda viia kuhugi vabatahtlikuks ja näidata kui oluline see on tegelikult nendele inimestele kellel ei pruugi olla mitte midagi muud kui ainult hea süda ja oma hing, ning samal ajal teada kuii hästi tal endal on vedanud eluga.

Töö olemasolu ei tähenda, et probleemid lihtsalt kaovad. Probleemid just tulevad. Näiteks majanduslikult ei elata ära palgast(oleneb töökohast) või siis ei saada kolleegidega hästi läbi. Tööandijaga võivad tekkida konfliktid jne. Kuid nendele, kes on õpilased, nendel jah ei pruugi siis probleemi esineda võib tekkida ainult väsimus kui peab käima kahes kohas korraga, koolis ja tööl. Isegi mina elan praegu taolist elu ja see pole üldse roosiline ega sulgedel lebamine.

Kui ma oleksin töötu, siis ma oleksin ühiskondlikult aktiivne ja aitaksin ka teistel inimestel midagi head teha või siis korraldada midagi, mis aitaks jällegi teisi inimesi, ükskõik millega. Kuna ma tean, et ma olen väidetavalt hea kuulaja ja nõuandija siis ma võib-olla isegi kaaluksin inimeste nõustamist, mis tahes teemal. Võib-olla ma sobiks isegi kodututevarjupaika nõustajaks või siis üldse nendele, kellel on elus halvasti läinud ning pole kellegagi suhelda.

Gerttu

2 kommentaari:

  1. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.

    SEE LAEN on kõigile kättesaadav!

    VastaKustuta
  2. Kas vajate võlalaenu arvete tasumiseks?
    Võtke täna oma võlgade üle kontrolli
    Nüüd saadaval ettevõtte laienemislaenu pakkumine?
    Kas arvete tasumiseks on vaja laenu?
    Kas vajate laenu?
    Kas vajate isiklikku laenu?
    Ettevõtte laienemislaen?
    Ettevõtluse alustamine, haridus,
    Võlgade konsolideerimislaen
    Rasked rahalaenud
    Laen mõne asja jaoks?
    Pakume laenu madala intressimääraga 3%
    Laen ilma krediidikontrollita,
    Saatke meile e-kiri: financialserviceoffer876@gmail.com
    Helistage või lisage meile rakendusele +918929509036

    VastaKustuta