22 oktoober 2011

Kuidas väärtustada vabatahtlikku tööd?

  Vabatahtlik töö on viimasel ajal saanud üsna populaarseks. Seda mitte  põhjusel, et selle eest makstakse, vaid põhjusel, et see tekitab hea enesetunde. Paljud inimesed ei oleks nõus tegema vabatahtlikku tööd ainult sellel põhjusel, et selle eest ei maksta. Töö on töö, ükskõik mis põhjusel sa seda tööd teed.

Tänapäeva inimestel on kiire elu. Inimesed ei jõua kodus isegi lõunat süüa, rääkimata veel ekstra töö tegemisest, mitte millegi eest. Inimesed kes tegelevad vabatahtlikuna, on tavaliselt rohkem aega, et sellega tegeleda. Kui minu käest küsida, et mis õieti on see vabatahtlik töö, siis ma vastaks, et midagi seotud metsade puhastamisega, sest see on esimene asi mis pähe tuleb, kuigi tean, et asjad pole ainult nii. 

Millist kasu saab vabatahtlik oma töö ja vaeva eest? Selle eest saab tasu, mida on paljudel inimestel raske mõista. Hea tunne teiste aitamisest. See tähendab seda, et sa pead eelkõige nautima teiste aitamist. Hea tunne ei teki siis, kui sa ei tee seda oma vabast tahtest ning ei naudi seda. Kui vabatahtliku töö tegija mõtleb tööd tehes ainult materiaalsele kasule ning rahale, siis ei sobi ta vabatahtlikuks. 

Hea tunne pole siiski ainuke asi. Vähestel noortel on olnud töökogemust. Kuna vabatahtlik töö on nagu iga teinegi töö, aitab see panna alust tööle. Õpitakse inimestega suhtlema, tööd väärtustama ning eelkõige tööd tegema.  Paljud firmad ning organisatsioonid otsivad vabatahtlikke.  Kuna raha pole kunagi liiga palju, saavad firmad ning organisatsioonid kasu vabatahtlikest, ning vabatahtlikud kasu firmadest ja organisatsioonidest. Alati ei pea ju olema kasu ainult materiaalne. 

Vabatahtliku töö tegija saab ka oskusi oma valitud valdkonnas. Oskused ei tule kunagi kahjuks, vaid alati kasuks. Mida rohkem on oskusi, seda lihtsam on leida omale sobivat tööd. 

Raha on sageli probleem vabatahtlikule. Paljudele inimestele tunduks absurdne mõte see, et töö tegemise eest peaks veel raha ka maksma. Ainuüksi sellepärast peakski väärtustama vabatahtlikku tööd ning nende tegijaid. Kui paljud inimesed oleksid nõus nende tingimuste eest töötama? Väga vähesed. Enamus inimesi on liiga materiaalsed, et seda isegi mõttesse võtta. Vabatahtliku töö tegijad on inimesed, kes ei hooli materiaalsest kasust ning just 
sellepärast peaks neid väärtustama. 


Marek (16), Valga

2 kommentaari:

  1. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.

    SEE LAEN on kõigile kättesaadav!

    VastaKustuta
  2. Kas vajate võlalaenu arvete tasumiseks?
    Võtke täna oma võlgade üle kontrolli
    Nüüd saadaval ettevõtte laienemislaenu pakkumine?
    Kas arvete tasumiseks on vaja laenu?
    Kas vajate laenu?
    Kas vajate isiklikku laenu?
    Ettevõtte laienemislaen?
    Ettevõtluse alustamine, haridus,
    Võlgade konsolideerimislaen
    Rasked rahalaenud
    Laen mõne asja jaoks?
    Pakume laenu madala intressimääraga 3%
    Laen ilma krediidikontrollita,
    Saatke meile e-kiri: financialserviceoffer876@gmail.com
    Helistage või lisage meile rakendusele +918929509036

    VastaKustuta