22 oktoober 2011

Kuidas vähendada tööpuudust noorte seas?


Tööpuudus on tänapäeva ühiskonnas väga aktuaalne probleem. Töötuid leidub igas vanuses. Loomulikult on kõige halvem, kui töötu on noor inimene. Nimelt motiveerib see noort inimest
välismaale emigreeruma. See omakorda muudab negatiivseks meie väikese riigi iive. Selleks, et noorte seas tööpuudust vähendada, on palju lahendus.

Tänapäeval võib kohata paljudes kohtades töötamas vanemaid inimesi. Miks võtab tööandja endale tööle vanema inimese? Põhjus on väga lihtne, nimelt on vanem inimene leplikum. Kuna nagunii saab ta pensionis siis on ta nõus töötama ka poole palga eest, eriti kui töökohaks on näiteks valvetädi garderoobis. Nimelt tuleks need inimesed, kes saavad pensionit saata pensionile ja keelata lisaraha teenimist, kuna nad hoiavad kohti kinni ning noortel ei ole tööd. On ka teine võimalus, et kui inimene tõesti tahab nii tööd teha, las ta siis teeb, aga pension jääks sel juhul maksmata. Kuna töötav pensionär saab nii pensionit kui ka palka.

Suureks takistuseks on noortel kindlasti haridus. Kuna paljud töökohad nõuavad kõrgharidust, siis olen arvamusel, et vähemalt keskharidus peaks igal inimesel kohustuslik olema. Kuna noored valivad tihtipeale peale põhikool lõpetamist kutsekooli, siis tihtipeale jääb kutsekooli kõrval nii palju vaba aega, mis viib noored halvale teele. Väga populaarne on tänapäeva  noorte seas pidutsemine ja mitte ainult nädalavahetusel, kuid ka nädala sees. Kindlasti ei ole võimalik klubid sulgeda, kuna siis tekiks töötuid veel rohkem, kuna klubid on väga suurtes kasumites noortest inimestest. Ometi võiks vanusepiirangut tõsta. Näiteks klubidesse lubada isikuid alates 21. eluaastast. Selleks ajaks on inimene oma keskhariduse kätte saanud ja tema mõtlemine on enamvähem täiskasvanu tasemel. Paljud noored alustavad pidutsemist aga noorelt, mistõttu jääb kool pooleli. Et seda ei juhtuks tuleb seadused karmimaks muuta. On olnud ettepanekuid, et kui inimene põhjuseta puudub, peab ta n.ö. trahvi maksma. Ometi arvan, et see pole õige, kuna sel juhul suureneks vargus, sest noorel inimesel pole kuskilt raha võtta.

Nimelt tuleb noori rohkem sundida. Kui ei soovi vabatahtlikult 12 aastat koolis ära käia siis tuleb sunniviisiliselt. Koolid teha kinnisteks, see sarnaneks võib-olla küll vanglatele, aga paraku on tänapäeva noored nii rikutud, et neid tulebki karmilt kohelda. Minu jaoks on täiesti vastuvõetamatu see, kui nooruk õpetaja ees ropendab. Ropendava suuga inimest ei soovi keegi endale tööle ka mitte. Loomulikult ei tohi laste peal kasutada vägivaldset jõudu, aga ometi kinniste koolide idee oleks hea. Noor inimene oleks koguaeg kasvatajate silmade all. Samuti poleks neil võimalus kuskil pidudel käia ning oma tervist rikkuda. Trahvid mis tehakse noortele kui nad jäävad vahele suitsuga või purjus peaga on naeruväärsed. Kuna rahaline trahv ei ole kunagi õige. Nimelt mõjutab pigem see lapsevanemat kui last. Laps on hoopis uhke, et vaat mul sinust rohkem trahve ning võistlevad ka veel omavahel. Trahv peaks olemas selline, mis paneks inimese teine kord mõtlema, kas ta ikka tahab seda.  See peaks olema ühiskonnale kasulik töö. Kuigi siinkohal tekiks jälle lapsejõu ärakasutamine, aga ometi arvan see oleks hea õppetund neile. Näiteks saata laps lund rookima, talukohta väljaheiteid koristama, tänavaid pühkima, prügi koristamine vms.

Kõige tähtsam on noortele selgitada, et ilma hariduseta, ei ole võimalik endale hea töökoht leida. Neid tuleb rohkem sundida ja karmimalt kohtlema, kuna kõik noored on käest ära läinud ning on arvamusel, et vanemad inimesed peaks hoopis neid austama, mis on muidugi vale. 

Olga Getman (18), Tallinn

1 kommentaar:

  1. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.

    SEE LAEN on kõigile kättesaadav!

    VastaKustuta